baner low

گواهینامه ایزو برای رستوران

 گواهینامه ایزو برای رستوران

گواهینامه ایزو برای رستوران

مسائل و مقررات ایمنی مواد غذایی برای شیوه‌های کشاورزی و دامپروری و تولید محصولات را و همچنین شیوه های تولید مواد غذایی و افزودنی های مواد غذایی و روش تولید غذاهای جدید و غذاهای اصلاح شده ژنتیکی و برچسبی که بر روی غذا تحت عنوان تاریخ و انقضای مواد غذایی زده می شود تهیه و تدوین شده‌اند.‌ رستوران‌ها و همچنین شرکت‌هایی مانند تولید کنندگان مواد غذایی یا حتی خدمات حمل و نقل مواد غذایی مانند کترینگ ها از استاندارد‌های ایزو برای رسیدن به کیفیت و ایمنی مواد غذایی استفاده می‌کنند.

 ایزو ۲۲۰۰۰ تحت عنوان سیستم مدیریت ایمنی در مواد غذایی به عنوان یک استاندارد تخصصی از طرف سازمان ایزو بصورت جهانی ارائه شده است. ISO 22000 بر توسعه و اجرای یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی متمرکز شده است و می‌تواند به هر سازمانی که در زنجیره غذایی کار می‌کند کمک کند. استاندارد‌های متعددی هستند که برای تولید مواد غذایی ایمن و سالم و موارد دیگر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این حوزه استفاده می‌شوند. ایزو ۹۰۰۱ به عنوان محبوب ترین و پرکاربردترین استاندارد از خانواده ایزوها می ‌باشد. استاندارد ایزو ۹۰۰۱ نحوه قرار دادن یک سیستم مدیریت کیفیت را برای آماده سازی بهتر سازمان برای اجرای QMS و تولید محصولات و خدمات با کیفیت ارائه می دهد. ISO 9001 تحت سیستم مدیریت کیفیت از دسته گواهینامه‌های عمومی سازمان ایزو می باشد. ایزو‌ ۱۴۰۰۱ خانواده‌ای از استانداردهای مرتبط با محیط زیست است که اخذ آن موجب می‌شود کسب و کار رستوران شما با تمام الزامات مربوط به جنبه های زیست محیطی انطباق پیدا کند و دارای ارزش افزوده گردد. ISO 14001 تحت عنوان سیستم مدیریت زیست محیطی یکی از گواهینامه‌های عمومی در حوزه مدیریتی از طرف سازمان استاندارد جهانی می‌باشد. ایزو ۴۵۰۰۱ استانداردی هست که با طراحی اصول ایمنی در محیط کار و ارزیابی خطرات و کاهش ریسک‌ها فواید و مزایای بسیاری را بهمراه می‌آورد. ISO 45001 تحت عنوان سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی از دسته گواهینامه‌های عمومی در حوزه مدیریتی از سوی سازمان استاندارد جهانی می‌باشد.

 

روش‌ها و اصول ایمنی مواد غذایی در رستوران‌ها ( از بازار تا مصرف کننده )

روش ها و ملزوماتی که با اجرای سیستم ایمنی مواد غذایی منجر به ایمنی و سلامت مواد غذایی در رستوران‌ها می‌شود بدین گونه عمل می نماید که از آلوده شدن غذا به عوامل بیماری زا از افراد و حیوانات خانگی و آفات پخش می شوند جلوگیری می کند. همچنین این ملزومات می‌گوید برای جلوگیری از آلوده شدن غذاهای پخته شده، غذاهای خام و پخته را جدا نمایید. غذاها را برای مدت زمان مناسب در دمای مناسب باید بپزید و عوامل بیماری زا را از بین ببرید. غذاها را در دمای مناسب نگهداری کنید. از آب سالم و مواد اولیه سالم استفاده کنید. آلودگی غذا زمانی اتفاق می‌افتد که غذاها با ماده دیگری فاسد شوند. این ملزومات می‌تواند در فرآیند تولید و حمل و نقل، بسته‌بندی ذخیره سازی و فروش و فرآیند پخت و پز اتفاق بیافتد. آلودگی می‌تواند فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی باشد و تمامی این موارد برای رسیدن به یک استاندارد واقعی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته می‌شود.

 

مراجع صدور گواهینامه ایزو برای رستوران کدامند؟

اخذ گواهینامه‌ها و استانداردهایی که مربوط به ایمنی مواد غذایی در رستوران ‌ها می‌شود و از طرف سازمان ایزو تهیه و تدوین شده‌اند توسط یکسری مراجع صدور گواهینامه ایزو انجام می‌شود. مراجع صدور گواهینامه ایزو را در اصطلاح CB می‌نامند. هنگامی که Certification Body ها یا مراجع صدور گواهینامه ایزو تحت اعتبار یک مرکز اعتبار دهنده به نام Accerdiation Body یا در اصطلاح AB باشد که همان AB هم عضو انجمن اعتبار دهندگان بین المللی International Accreditation Forum باشد، بعنوان یک مرجع معتبر و بین المللی صدور گواهینامه انواع استانداردهای ایزو با اعتبار بالا صادر می‌نماید. چنانچه مرجع صدور گواهینامه ایزو تحت یک اعتبار مرکز اعتبار دهنده عضو انجمن اعتبار دهندگان بین المللی نباشد گواهینامه‌ای در سطح اعتبار داخلی را صادر می‌نماید. انتخاب مرجع صدور گواهینامه ایزو بستگی به اهداف سازمان و رستوران متقاضی دارد.

یکسری از گواهینامه‌های ملی دیگر هستند که مختص یک کشور خاص می‌شوند و مرجع صدور آنها سازمان بهداشت غذا و دارو از همان کشور می‌باشد‌. مثلا استاندارد SFBB تحت عنوان استاندارد غذایی سالمتر ، تجارت بهتر توسط آژانس استاندارد غذایی انگلستان تدوین شده است. البته آژانس استاندارد غذایی انگلستان در ایران کار نمی‌کند و نهایتا مرکز سیستم کاران از طریق مراجع صدور خصوصی و غیر IAF این گواهینامه را صادر می‌نماید.

نحوه اخذ ايزو ارزانصفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

نظرات خود را ارسال کنید

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
  • تهران - جنت آباد - بلوار مجاهد کبیر - کوچه بنفشه 11 - پلاک 108 - طبقه سوم - واحد 8
  • 44810270- 021
  • 9691207- 0921
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

ارسال پیغام

  ایمیل ارسال نشد !   Your email has been sent.
بالا