حصپ روشی برای شناسایی ایمنی موادغذایی وارزیابی وکنترل خطرات احتمالی است. حسپ سیستمی مدیریتی میباشد درآن ایمنی مواد غذایی ازطریق تجزیه و تحلیل وکنترل خطرات بیولوژیکی ، شیمیایی و فیزیکی از تهیه مواد اولیه ، تهیه و توزیع مواد ، تولید ، توزیع ، مصرف محصول به پایان میرسد. تعهد قوی به توسط مدیریت ارشد وکارکنان شرکت رابه اهمیت تولید مواد غذایی سالم کمک میکند.
ایزو ایمنی غذایی چیست؟ مدیریت ایمنی در صنایع غذایی چیست ؟ HACCP تفاوتش با ISO 22000 ایمنی موادغذایی
حسب یکی از الزامات تولید محصولات غذایی است وهر بخش از صنایع غذایی باید شرایط لازم برای حفاظت از غذا را درحالی تحت کنترل آنهاست فراهم کند.کارکنان میبایست ابتدا HACCP رادرک کنند وسپس مهارت های لازم رادر کارکرد درست آنرایادبگیرند. موفقیت یک سیستم HACCP بستگی به آموزش و مدیریت آموزش کارکنان دراهمیت نقش آنهادر تولید غذاهای سالم دارد. HACCP غذا راتوصیف میکندو شامل توصیف کلی مواد غذایی ، مواد تشکیل دهندست وهمچنین اطلاعاتی درمورداینکه آیا غذا باید بصورت یخ زده ، یخچالی و یادر دمای محیط باشدرا توصیف میکند.
HACCP را میتوان به زیر گروه های زیر تقسیم نمود: غذاهای دریایی, نوشیدنی ها, غذاهای لبنی , خرده فروشی ها
HACCP یک استاندارد آمریکایی میباشد وتوسط سازمان غذا وداروFDA داده میشود. https://www.fda.gov تفاوت HACCP و ISO 22000درصنایع غذایی چیست؟ HACCP به معنای تجزیه و تحلیل خطرات و سیستم کنترل نقطه بحرانی است و یک سیستم غذایی است و مانع از خطر ایمنی مواد غذایی میشود. ISO 22000 یک استاندارد بین المللی مطابق با استانداردهای ISOمیباشدوبرای تضمین ایمنی زنجیره غذای جهانی ایجاد شده است. اگر شمایک شرکت فعال درزمینه موادغذایی هستیدباید بطور خودکار نقاط بحرانی درارتباط با ایمنی محصولات غذایی و نوشیدنی توسط HACCP مدیریت شود. تمام خطرات احتمالی و اقدامات مربوط به مدیریت ریسک بایدشرح داده شود.
ایزوبیست و دوهزار از سال 2005 برای ایمنی مواد غذایی ایجادشده است و براساس دستورالعمل HACCP مطابق بااصول مدیریت ایزو 9001 است. این استاندارد جهانی پذیرفته شده است و مبنایی برای ایمنی مواد غذایی ایمنی بین المللی معتبر باشد. گواهینامه ISO 22000 درکل زنجیره غذایی کشاورزی راهدف قرار میدهد. ایزو 22000 ویژه شرکتهای تولید اولیه ، به خرده فروشان و ویژه تامین شرکتهای فعال در بسته بندی و مواد شوینده صنعت ، درمیان دیگران اعمال میشود.
HACCP چیست؟ نقاط کنترل بحرانی آنالیز خطر HACCP یک روش شناخته شده بین المللی برای شناسایی و مدیریت ریسک مربوط به ایمنی مواد غذایی است و درصورت اصلی بودن برنامه ایمنی مواد غذایی فعال ، میتواند مشتریان ، عمومی و آژانس های نظارتی را به شما اطمینان دهد که یک برنامه ایمنی مواد غذایی است. خوب مدیریت شده HACCP یک سیستم مدیریتی است درآن ایمنی مواد غذایی از طریق آنالیز و کنترل خطرات بیولوژیکی ، شیمیایی و فیزیکی ناشی از تولید مواد اولیه ، تهیه و استفاده ازآن ، گرفته تا ساخت ، توزیع و مصرف محصول نهایی مورد بررسی قرار میگیرد. امروزه بسیاری از بهترین تولید کنندگان و فروشندگان جهان ازاین سیستم بعنوان پایه ای ,ویژه برنامه مدیریت ایمنی مواد غذایی استفاده میکنند. از طریق تجزیه و تحلیل خطرات و مکان میتوانند رخ دهند ، اتحاد ایمن مواد غذایی کالیفرنیا به اجرای سیستم ها و رویه ها برای به حداقل رساندن ریسک کمک میکند. اتحاد مواد غذایی ایمن کمک به مدیریت نقاط کنترل مهم ، یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی واقعاً مفید رادرهر کار فراهم میکند. بااینحال ، برنامه ایمنی مواد غذایی فقط با HACCP متوقف نمیشود. مؤثر بودن ، برنامه پیش نیاز مانند کنترل آفات ، قابلیت ردیابی و فراخوان ، بهداشت و بهداشت باید تدوین و اجرا شود. علاوه براین ، موضوع اطمینان از تأمین کنندگان و توزیع کنندگان نیزدارای برنامه ایمنی مواد غذایی ازطریق تهیه مشخصات مواد و سیستم تضمین فروشنده باید مورد توجه قرار گیرد.
نظرات (0)
تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است
نظرات خود را ارسال کنید
ارسال نظر به عنوان میهمان
امتیاز کاربران
_
تهران - جنت آباد - بلوار مجاهد کبیر - کوچه بنفشه 11 - پلاک 108 - طبقه سوم - واحد 8
44810270- 021
9691207- 0921
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید