استانداردهای مربوط به رستوران و تهیه و پخت غذا
استانداردهای مربوط به رستوران و تهیه و پخت غذا
سازمان جهانی استاندارد ( ISO ) یکسری قوانین و دستورالعملهایی را هم بصورت عمومی و هم بصورت خصوصی تهیه، تنظیم و تدوین کرده است. بطور کلی میتوان گفت اکثر سازمانها و شرکتها با هر نوع زمینه فعالیتی میتوانند استانداردهای سازمان ایزو را اخذ نمایند و سطح کیفیت محصولات، خدمات و تولیدات خود را ارتقا بخشند. استانداردهای مربوط به رستوران و تهیه و پخت غذا شامل چند گواهینامه عمومی و چند گواهی تخصصی میشوند.
استانداردهای عمومی مربوط به رستوران و تهیه و پخت غذا
ایزو ۹۰۰۱ با نام سیستم مدیریت کیفیت ، ایزو ۱۴۰۰۱ با نام سیستم مدیریت زیست محیطی ، ایزو ۴۵۰۰۱ با نام سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی میتوانند بعنوان سه گواهی عمومی، یک سیستم مدیریتی یکپارچه را در سطح مجموعه، رستورانها و مراکز تهیه و پخت غذا ایفا نمایند. هنگامی که مراکز تهیه و پخت غذا بتوانند محیطی سالم، بهداشتی و ایمن را فراهم آورند میتوانند با استانداردهای جهانی همراه و مچ شوند.
استانداردهای تخصصی مربوط به رستوران
گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ با نام سیستم مدیریت کیفیت در صنایع غذایی یکی از استاندارهای تخصصی برای سازمانها و مجموعههای فعال در حوزه صنایع غذایی و تولید کنندگان مواد غذایی میباشد. مراجع صادر کننده گواهینامه ISO 22000 اگر تحت اعتبار AB های دولتی و رسمی باشند گواهینامه صادر شده بین المللی خواهد بود ولی اگرمؤسسات اعتبار دهنده مراجع صادر کننده گواهینامه ISO 22000 عضو انجمن بین المللی IAF نباشند گواهینامه صادر شده داخلی میباشد.
گواهینامه HACCP
گواهینامه HACCP مخفف Hazard Analysis Critical Control Point بمعنای تجزیه و تحلیل خطر در نقاط کنترل بحرانی میباشد. یک استاندارد در صنایع غذایی است که مربوط به کشور آمریکا میباشد. استاندارد HACCP با گذشت زمان پایه و اساس تدوین گواهینامه ISO 22000 شد و بهمین خاطر گواهینامه haccp تبدیل به یک گواهی بین المللی گردید و هم اکنون بسیاری از سازمانها و حوزه های فعال در زمینه محصولات و تولیدات مواد غذایی درخواست اخذ این گواهینامه را دارند. این استاندارد کلیه فرآیند تولید مواد غذایی از کاشت تا برداشت مواد اولیه و تبدیل آن به محصول نهایی را مدیریت میکند.
گواهینامه HALAL
گواهینامه HALAL همان طور که از اسمش مشخص است بدنبال اثبات حلال بودن مواد غذایی برای مصرف کشورهای مسلمان میباشد. این گواهینامه توسط کشورهای عضو کنفرانس اسلامی پایه گذاری شده ولی برای ثبت و صدور گواهینامه HALAL ( حلال ) بین بنیاد مؤسسه جهانی حلال و سازمان غذا و دارو اختلاف میباشد و هر دو سازمان خود را بعنوان مرجع ثبت و صدور گواهینامه halal میدانند. مراجع صدوری ( CB ) که تحت اعتبار AB های غیر دولتی هستند نیز میتوانند گواهی حلال را صادر نمایند.
گواهینامه SFBB
گواهینامه SFBB مخفف عبارت Safer Food Better Business بمعنای غذایی سالمتر، تجارت بهتر میباشد. آژانس استاندارد غذای انگلستان بصورت مجزا و فارغ از استانداردهای جهانی محصولات غذایی استانداردهایی را تهیه و تدوین نموده است. گواهینامه SFBB یکی از آن استانداردها میباشد. از آنجاییکه گواهینامه غذایی سالمتر، تجارت بهتر بصورت یک استاندارد جهانی مطرح شده است CB اکثر کشورها بدنبال گرفتن امتیاز صدور این گواهینامه هستند. مراجع صدور گواهینامه SFBB آژانس استاندارد غذای انگلستان و CB های غیر IAF هستند.
امروزه بخاطر تنوع زیاد در صنایع غذایی و تولید مواد اولیه مرغوب و تولید انواع محصولات غذایی و تأسیس رستورانهای مدرن و پیشرفته و آشپزخانههای مجهز جهت تولید انواع مواد غذایی با بهترین کیفیت رقابت بسیار زیادی بین سازمانها جهت ارائه خدمات ومحصولاتشان بوجود آمده است. بهمین خاطر یکی از روشهایی که سازمانها میتوانند در این رقابت پیروز شوند اخذ گواهینامههای مربوط به رستوران و تهیه و پخت میباشد. اگر مجموعههای مذکور قوانین و دستورالعملها را به خوبی اجرا و پیاده سازی نمایند میتوانند جهت اثبات ارتقا کیفیت خود گواهینامه ISO 10004 سیستم مدیریت کیفیت سنجش رضایت مشتریان را دریافت نمایند.
مرکز مشاوره و اطلاع رسانی... با چندین سال سابقه درخشان در زمینه مشاوره و اطلاع رسانی و معرفی سیستمهای مدیریتی قوی با اخذ گواهینامههای ایزو و دیگر گواهینامههای بین المللی و داخلی توانسته است رضایت صدها سازمان و شرکت را جلب نماید. شما متقاضیان محترم انواع استانداردها میتوانید با بهره گیری از مشاوره و راهنمایی رایگان مشاوران و کارشناسان مرکز بهره مند شوید. از خصوصیات برجسته مرکز ... ارائه اطلاعات دقیق بدون هیچ کم و کاستی میباشد و همین امر باعث شده است تا مشتریان و متقاضیان محترم با شناخت و دید مناسبی آن چیزی را که میخواهند دنبال کنند.