baner low

گواهینامه GMP

گواهینامه GMP

گواهینامه GMP

GMP بمعنای اصول تولید مناسب می‌باشد که بجهت بالا بردن سطح کیفیت و اطمینان از محصولات رابالا میبرد. GMP مخفف عبارت Good Manufacturing Practice بمعنای شرایط خوب مطلوب زیر ساختار درسازمانها می‌باشد. درواقع میتوان گفت GMP فونداسیون اصلی استاندارد HACCP می‌باشد.

پیاده سازی سیستمGMP ملزم به ایجاد زیر ساخت و زیر بنای لازم برای تولید محصولات می‌باشد و قبل ازاینکه محل مناسبی برای تولید ایجاد گردد باید پیاده سازی انجام گردد تا بتوان گواهینامه های مربوط به مواد غذایی رادریافت کنیم.

GMP بمعنی داشتن یک سیستم کنترل درسازمانها و شرکتهای تولیدی میباشد. استاندارد GMP هدفش این است که سازمانها و شرکتها ازخریدن مواد خام تا ارائه محصول نهایی به مشتریان و‌متفاضیان ازتمامی پارامترهای کیفیت و بهداشت رادر نظر را میگیرد. هنگامی که ازعلوم مواد غذایی و صنایع غذایی و دارویی صحبت میشود فکر ما به سمت کارخانه ها و شرکتهای مواد غذایی میرود و بوجود آوردن شرایط مطلوب جهت تضمین کیفیت ، ایمنی و سلامت مواد غذایی مورد توجه قرار میگیرد. ایران جزء درخواست کنندگان عضویت درسازمان تجارت جهانی می‌باشد و بخاطر همین باید نیازهای سازمان تجارت جهانی ازمراحل اولیه تولید و توزیع و پخش و استفاده و مصرف مواد غذایی درآن بکار گرفته شود. درنتیجه باید اصول و قواعد GMP رادرکارخانه ها و سازمانهای مواد غذایی بدانیم و علاوه بر دستیابی به سلامتی و‌ایمنی درصنایع غذایی بصورت پایه ای و استوار درجهان تجارت پا بگذاریم.

مزایای استقرار سیستم GMP

1. افزایش سطح بهداشت سازمان

۲. بالا بردن اعتبار سازمان

۳. بوجود آوردن اعتماد و افزایش رضایتمندی مشتریان

۴. ایجاد اطمینان از تولید محصولات ایمن

۵. جهانی شدن و ایجاد مزیت رقابت

۶. دریافت گواهینامه بین‌المللی و معتبر همراه با کد ریجستری

 

اصول پیاده سازی GMP درسازمانها باتوجه به محصولات مختلف متفاوت می‌باشد و یک قانون خاص همه جانبه ندارد و با توجه به نوع هر محصول غذایی اصول GMP فرق میکند . درنتیجه اصول GMP دریک کارخانه قند با اصول GMP دریک کارخانه سوسیس و کالباس با هم متفاوت می‌باشد. جهت بدست آوردن اطلاعات درست و صحیح و‌ کاربردی جهت دریافت گواهینامه GMP سازمانها می‌توانند ازمراکز مشاوره معتبر راهنمایی و‌ مشورت بگیرند.

 

الزامات اصلی گواهینامه GMP شامل موارد زیر می‌باشد:

الف) مدیریت و تضمین کیفیت :
سازمان تولید کننده باید کیفیت غذایی را تضمین کند و فعالیتهای مشترک بین مدیریت و کارمندان تمام قسمتها در برگیرنده این موضوع باشد.
ب) محیط مناسب و تجهیزات کامل :
سازمان و محیط کار و فعالیتش باید طوری طراحی و نصب شود که در هنگام اجرا کردن تولیدات بهترین بازده و سود دهی راداشته باشد و نگهداری و حفظ این محیط مناسب باید دردستور کار باشد.
ج) مستندات:
مستند سازی شامل مواد اولیه و فرمول تولید و دستورالعمل های فرآیندها و بسته بندی و نوع روش تولید و همچنین ثبت عملکردهای سازمان می‌باشد.
د) تولیدات و خدمات :
تولیدات و خدمات باید براساس رعایت قوانین و دستورالعملهای سیستم GMP بدست آیند.
ه) کنترل کیفیت:

آزمایشگاههای کنترل کیفیت و استخدام کارکنان و بکارگیری تجهیزات مناسب برای انجام دادن آزمایشهای مهم و اندازه گیری مواد اولیه و مواد بسته بندی شده و محصول و تولید نهایی جهت کنترل کیفیت به کار گرفته می‌شوند.

GMP رعایت یکسری موارد و قوانین ویژه ای درمحیط کار است و نگاه ویژه ای به رعایت برخی نکات بهداشتی در جریان کار با مواد غذایی میشود. اصول و قواعد GMP یک فرآیند خاص را تحت کنترل خود نمیگیرد بلکه برروی تمام مراحل تولید و‌کل عملیات و کنترل کیفیت مراحل نظارت دارد.

مهمترین مواردی که شرایط محیط کار و شرایط مواد غذایی و بهداشت رادر نظر میگیرند عبارتند از:

۱.بررسی وسایل و امکانات مورد استفاده جهت تولید محصولات و بررسی شرایط سالن ها و سوله های محیط کار و داشتن فضای مناسب و جدا کردن قسمت تمیز از کثیف و مناسب کردن فضای سالنها ازکف و دیوارها تا سقف و ایجاد تهویه مناسب و خروج پسماندها و فاضلاب و فراهم کردن شرایط مناسب درسرویس های بهداشتی میشود
۲.فراهم کردن سیستم روشنایی و تصفیه هوا
۳.محیط کار شرایط مواجه شدن و ارتباط با مواد غذایی فاسد را داشته باشد
۴. تأمین آب خوراکی مناسب و بهداشتی
۵. داشتن امکانات لازم جهت ایجاد محیط بهداشتی درسرویسهای بهداشتی. GMP مشخص میکند تمام قسمت‌های سازمان چه بصورت غیر مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم باید تمیز و ضد عفونی گردند و حتی استفاده از نوع و مقدار محلول ضد عفونی رامشخص میکند
۶. شستشو و تمیز کردن
۷.خارج کردن و دفع زباله و پسماند و فاضلاب.
۸. ازبین بردن حشرات موذی و آفات
۹. بهداشت و نظافت یک به یک کارمندان و پرسنل
۱۰. متناسب کردن شرایط انبارش و حمل و انتقال مواد اولیه و درنهایت خارج کردن محصولات .

 

هدف سازمانها ازدریافت و اخذ گواهینامه GMP ارزیابی سطح بهداشتی زیر ساخت های مرتبط با بوجود آوردن محصولات در حوزه مواد غذایی و دارویی میباشد. این سیستم کلیه جنبه‌های تولید رااز مواد اولیه تا حمل محصولات و تجهیزات و آموزش و بهداشت شخصی کارکنان را پوشش میدهد. سیستم GMP روشهای دقیق و مکتوبی رابرای هر فرآیند ضروری می‌داند که برکیفیت محصول نهایی اثر میگذارد.

گواهینامه GMP نقش بسیار مهمی رابرای نگرش مثبت مصرف کنندگان ایفا میکند وبا ایجاد یک زیر ساخت مناسب ،تولید محصول ایمن و سالم رامورد توجه مصرف کنندگان و مشتریان قرارمیدهد. دریافت گواهی نامه GMP و پیاده سازی درست استاندارد سند معتبری میباشد.

نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

نظرات خود را ارسال کنید

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
  • تهران - جنت آباد - بلوار مجاهد کبیر - کوچه بنفشه 11 - پلاک 108 - طبقه سوم - واحد 8
  • 44810270- 021
  • 9691207- 0921
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

ارسال پیغام

  ایمیل ارسال نشد !   Your email has been sent.
بالا