گواهینامه FSSC22000
گواهینامه FSSC22000
به خاطر نقص هایی که در استاندارد ایزو 2005: 22000 مثل PRP وجود داشت سازمان GFSI این گواهینامه را تایید نکرد. با کوشش هایی که چند سازمان با همکاری همدیگر کردند استاندارد تازه ای ایجاد کردند که سازمان GFSI در سال 2010 استاندارد FSSC22000 را تعیین و مورد تایید قرار داد و تواسنت این استاندارد را انتشار بدهد و علاوه بر آن گواهینامه FSSC22000 قادر به صادر کردن است. این استاندارد قطعا در طول زمان مانند سایر گواهینامه ها دچار تغییراتی خواهد شد.
شرکت هایی که می خواهند گواهینامه استاندارد FSSC22000 را دریافت کنند بایستی بدانند که این استاندارد قادر است بسیاری از استانداردهایی که توسط سازمان GFSI به تایید رسیده است را با همدیگر ترکیب کند و به صورت یک دست در آورد.
این گواهینامه یکی از اصلی ترین راهکارهایی است که برای ایجاد و بقاء سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی برای کارخانه هایی که فعالیت آنها تولید محصولات غذایی است ارائه می دهد. زیرا اساس و مبنای این استاندارد، استاندارد ایزو22000 است که با سیستم های مدیریتی ایزو14001، ایزو9001 و ایزو 45001 هماهنگ می گردد. این استاندارد به عنوان اصلی ترین جزء شرکت های هست که مواد غذایی تولید می کند و برای بالا رفتن کیفیت و تامین بهداشتی می باشد.
گواهینامه FSSC22000 روشی را به شرکت ها نشان می دهد که تا این شرکت ها بتوانند در سطح بین المللی شرکت خود را به عنوان یک سیستم کامل که با الزامات مواد غذایی مطابقت کرده است نشان دهد که این کار فایده هایی برای شرکت ایجاد می کند بدین صورت که مشتریان بیشتر به سمت محصولات این شرکت راغب می شوند و هم از مراجع کنترلی به خوبی بهره مند می شوند. این استاندارد برای پشتیبانی از کلیه مراحلی است که چه به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با کالاهای تولید شده مرتبط است برنامه ریزی شده است. این استاندارد هم برای کلیه اشخاص و هم حوزه های گوناگون زنجیره غذایی محیط بهداشتی فراهم می کند تا برای قسمت آموزش، پیاده سازی و ممیزی مدیریت بهداشتی در هر قسمت از زنجیره غذایی راحتتر تصمیم گیری کرد.
گواهینامه fssc22000 دربرگیرنده الزامات اضافه شده ای است که بر روی معیارهایی که اکنون، مدیران تولید و فراهم آورندگان بایستی زیر حمایت استاندارد های ایجاد شده منطبق بر آنها باشد بسیار تاکید دارد.
الزامات اضافی شرح می دهد که:
مدیران تولید بایستی الزامات قانونی، تنظیمات و بیرونی که مرتبط با بهداشت مواد غذایی است که با مواد اولیه، تولید کالاها، توزیع محصولات ارتباط دارند را دارا باشند. صاحبان تولید باید کدهایی فعالیتی که با بهداشت مواد غذایی، الزامات مشتریان در ارتباط با بهداشت مواد غذایی و سایر الزاماتی که مربوط به بهداشت مواد غذایی از طرف مشتریان تعیین می گردد پاسخ دهند.
سیستم بهداشتی مواد غذایی خود را بایستی منطبق با این الزامات نشان دهد و در مورد آن مطمعن شود.
مدیران تولید اطمینان پیدا کنند همه مواردی که بر بهداشت مواد غذایی اثر می گذارد شامل( برق، آب، گاز و....) شناسایی شده و منطبق با الزامات تعیین شده هستند.
مدیران تولید بایستی محصولات حیوانی را در جای مناسب بگذارند مانند حیوانات قبل از ذبح و بعد از ذبح و همچنین محصولات فاسد شدنی منطبق با الزامات بهداشتی در مکان خاص خود نگهداری کنند که موجب فاسد شدن سایر مواد غذایی نشود.
صاحبان تولید باید محصولات گیاهی که زود فاسد می شوند مانند میوه های تازه که طبقه بندی شده اند و یا آب میوه های تازه و سبزی های تازه را طبق الزامات ایمنی تعیین شده در جای مخصوص نگهداری کنند.
تولیدکنندگان محصولاتی که عمر کمی دارند مثل لبنیات و محصولاتی که عمر زیادی دارند مانند بیسکوییت، ماکارونی را منطبق با الزامات مشخص شده در مکان مخصوص نگهداری کنند تا ایمنی همه آنها محفوظ بمانند.
بنابراین برای اخذ گواهینامه استاندارد باید شرکت ها به سمت استفاده کردن یکسان از همه استانداردهای تایید شده سازمان غذایی بین المللی حرکت کنند و با ایجاد استاندارد بهداشتی یک دست خودشان را برای ممیزی های استاندارد آماده کنند. آنها بعد از تایید شدن توسط سازمان جهانی می توانند گواهینامه fssc22000 را دریافت کنند و فعالیت خود را شروع کنند.
یک نکته مهم این است که گواهینامه fssc22000 توسط همه CB امکان صدور دارند اما باید توجه کرد که همه این موسسات برای صادر کردن این گواهینامه تاییدیه لازم را ندارند و صلاحیت صادر کردن گواهینامه را ندارند.